Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

З 1 жовтня 2021 року діятимуть нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення у селах Копили та Терешки

Дата: 23.09.2021 15:35
Кількість переглядів: 2006

Фото без опису

     КП «Житлово-експлуатаційна організація» Терешківської сільської ради сьогодні перебуває  у вкрай тяжкому фінансовому стані, відчуваючи постійний дефіцит обігових коштів. Такі чинники як фактичне зростання тарифу на електроенергію, підвищення прожиткового мінімуму, що тягне за собою й збільшення витрат на оплату праці, постійна потреба в поточному ремонті мереж водопостачання та водовідведення, які перебувають у критичному стані,  й ряд інших витрат  зумовлюють необхідність встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги.  У зв’язку з цим гостро постало питання про підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення у населених пунктах Терешки  та Копили Терешківської територіальної громади.

     За розрахунками КП «ЖЕО», рівень економічно обґрунтованих тарифів на 2021рік складе 26,78 грн/м3  на централізоване водопостачання та 37,92 грн/м3 – на водовідведення. Нові планові тарифи включають в себе витрати у мінімальному розмірі, що дозволить відшкодовувати лише першочергові потреби підприємства, без резервного капіталу на розвиток підприємства та прибутку. Доведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня вкрай важливо для підприємства, адже це дозволить поліпшити якість надання послуг, призупинити відтік кваліфікованих кадрів з підприємства. Врешті, це єдиний правильний крок на шляху до надання населенню якісних послуг з водопостачання та водовідведення.

     Рішення про запровадження нових тарифів депутати підтримали на сесійному засіданні 10 вересня. З 1 жовтня 2021 року мешканці багатоквартирних будинків сіл Терешки та Копили сплачуватимуть за послугу з водопостачання - 13 грн/ м3, за послугу з водовідведення - 19 грн /м3, загалом  32 грн.

     Терешківська сільська рада, відповідно до « Програми відшкодування різниці між розміром ціни  (тарифу) на послуги з водопостачання та водовідведення та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) для мешканців Терешківської ОТГ та відшкодування втрат, які виникають протягом періоду розгляду розрахунків тарифів на централізоване водопостачання та/або централізоване водовідведення, їх встановлення та оприлюднення уповноваженим органом  на 2021-2022 роки», здійснюватиме відшкодування  близько 50 відсотків вартості послуг з водопостачання та водовідведення.

     В умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні платежі, уже багато років програма житлових субсидій залишається головним механізмом соціального захисту населення. Кожен має право звернутися до відділу соціального захисту для отримання субсидії чи пільги на комунальні послуги. Право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги, у межах норм споживання, перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового платежу. Розмір обов’язкового платежу визначається для кожного домогосподарства індивідуально, в залежності від сукупного доходу.

      Для оформлення пільг та субсидій звертайтесь до сільської ради – 1 поверх, відділ соціального захисту населення Терешківської сільської ради.

 

УКРАЇНА

ТЕРЕШКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Десята  сесія восьмого скликання

   РІШЕННЯ

  Від 10 вересня   2021р.                                                            село Терешки

 

Про затвердження  тарифу на водопостачання

та водовідведення в населених пунктах Терешки, Копили

 Терешківської  сільської ради

 

            Розглянувши звернення КП «ЖЕО» Терешківської сільської ради від 12.07.2021 року про зміни/встановлення економічно обґрунтованих  тарифів на водопостачання та водовідведення в населених пунктах Терешки, Копили, керуючись ст. 20 Бюджетного Кодексу України, п. 22 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Терешківська сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити   тариф на водопостачання та водовідведення в населених пунктах Терешки, Копили  Терешківської територіальної громади    які вступають в дію    з 01 жовтня  2021року

для населення:

 з лічильником

       - водопостачання – 13 грн. / м³ в т. ч. ПДВ.

       - водовідведення  – 19 грн. / м³ в т. ч. ПДВ.

       - загальна вартість  - 32 грн. (тридцять дві грн. 00 коп.);

 без лічильника

санітарна норма 250 л. – на 1 особу (приватний  багатоповерховий будинок)

        - водопостачання – 98,80 грн. / 1 особа в т. ч. ПДВ.

        - водовідведення  – 144,40 грн. / 1 особа в т. ч. ПДВ.

        - загальна вартість  - 243,2 грн. (двісті сорок три дві грн. 20 коп.)

санітарна норма 150 л. – на 1 особу (колонка дворова, вулична)

        - водопостачання – 52,28 грн. / 1 особа в т. ч. ПДВ.

        - водовідведення  – 86,64 грн. / 1 особа в т. ч. ПДВ.

        - загальна вартість  - 145,92 грн. (сто сорок п’ять  грн. 92 коп.)

 

для підприємств:

     - водопостачання – 26,78 грн. / м³ в т. ч. ПДВ.

     - водовідведення  – 37,92 грн. / м³ в т. ч. ПДВ.

    -  загальна вартість  - 64,70 грн. (шістдесят чотири грн. 70 коп.)

 

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, планування бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій і цін , визначення та відшкодування завданих збитків, заборгованості за користування землями комунальної власності , майном (Булава В.О.)

 

 

 

Сільський голова                                                                   В.П. Турпітько

                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь