Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

До уваги платників єдиного податку третьої групи, які перебувають на спрощеній системі з особливостями оподаткування, встановленими пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України!

Дата: 09.06.2022 13:30
Кількість переглядів: 121

 

 

     «Форму  податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні, для платників за відсотковою ставкою єдиного податку третьої групи - 2 відсотки доходу,  затверджено наказом Міністерства фінансів України 26.04.2022 року № 124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії  воєнного, надзвичайного стану в Україні» та зареєстровано в Міністерстві юстиції України  05 травня 2022 року за № 495/37831.

     Відповідно до п.п.9.6  п.9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу податковий (звітній) період для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування дорівнює календарному місяцю.

     Форма податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії  воєнного, надзвичайного стану в Україні складається з трьох таблиць:

I. Розрахунок податкових зобов'язань з єдиного податку .

II. Розрахунок податкових зобов'язань з єдиного податку з урахуванням позитивного значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок.

III. Визначення податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

     Звертаємо увагу, що:

- перша таблиця «Розрахунок податкових зобов'язань з єдиного податку» підлягає обов’язковому заповненню, в якій зазначається база оподаткування (тобто сума місячного доходу) та сума єдиного податку за звітний місяць, за ставкою 2%.

- друга таблиця «Розрахунок податкових зобов'язань з єдиного податку з урахуванням позитивного значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок» заповнюється за результатами поточного (звітного)  року платниками єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у т. ч. на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, у яких виникає обов'язок подавати додаток із розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання у складі податкової декларації за грудень поточного року (пункт 297 1.1 статті 297 1 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України), зокрема:

  • р. 3 декларації заповнюється  тільки  платниками єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у т. ч. на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, у яких виникає обов'язок подавати додаток із розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання у складі податкової декларації за грудень поточного року (пункт 297 1.1 статті 297 1 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України);

- р. 4 декларації підлягає обов'язковому заповненню  за грудень відповідного поточного року, для тих платників у яких виникає обов'язок подавати додаток із розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання у складі податкової декларації за грудень поточного року.

- третя таблиця «Визначення податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок» заповнюється лише у випадку необхідності виправленням самостійно виявлених помилок.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь